YKS HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Gökkuşağı Koleji’nde lise birinci sınıftan itibaren öğrenciler üniversite hazırlık çalışmalarına başlar. Bu hazırlık çalışmaları kapsamında hafta içi iki gün etüt çalışmaları yapılır. Bu çalışmalara ek olarak talep eden öğrenciler için bireysel takviye programları uygulanır ve öğrencinin eksik olduğu konular varsa detaylı olarak programlanıp uygulanır.

YKS HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

YKS Çalışmaları İçin Nasıl Bir Yol İzleniyor?

Lise son sınıf öğrencilerinin deneme sınavı sayısı 25’e çıkıyor. Ayrıca yıl içerisinde motivasyon amacıyla üniversite gezileri gerçekleşiyor, üniversite ortamında son sınıf öğrencilerinin sınav tecrübesi kazanmaları için de bir deneme sınavı yapılıyor. Aynı gün üniversite hocaları ile tanışma ve örnek derse katılma imkânı sunuluyor. Uygulanan deneme sınavı sonuçlarını analiz edilerek öğrencinin ihtiyaçları belirleyip yapılan çalışmalarla eksiklerinin giderilmesini sağlanıyor.

Her öğrenci için lise 1’den itibaren, özel olarak hazırlanan haftalık test takip çizelgeleri ile işledikleri konular üzerinde hedef soru sayılarına ulaşmaları sağlanır, bu sayede işledikleri bir konuyla ilgili sınavda karşılaşabilecekleri tüm soru tiplerini tanımaları hedeflenir. Yine üniversite hazırlık çalışmaları kapsamında, Lise 1’de işlenen konuların belirli aralıklarla soru çözümü yoluyla tekrarını sağlamak amacıyla her ay bir deneme sınavı yapılır. Bu sayede öğrenciler sınav stresi yaşamaz, Gökkuşağı Koleji’nde edindikleri bilgi ve donanım ile hedeflerine kolayca ulaşırlar.

Mezun Yorumları