STEM VE ROBOTİK KODLAMA

Bilgiyi ve teknolojiyi üretip kullanan ülkeler küresel ekonomide çok daha başarılıdır. Çünkü bilgi en büyük güçtür. Bunun için de küçük yaştan mezun olana kadar verilecek eğitim, kendi ülkemize ve dünyanın geleceğine ışık tutacaktır. Gökkuşağı Koleji’de buradan yola çıkarak bilgiyi üretecek ve kullanacak olan nesiller yetiştirmek için STEM ve Robotik Kodlama dersleri vermektedir. STEM ve Robotik Kodlama eğitimi alan öğrenciler; Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik derslerinin her alanında sistemli bir şekilde gelişir. STEM küçük yaşlarda sahip olduğumuz “üretkenliği” kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek, problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistemdir.

STEM VE ROBOTİK KODLAMA

Araştırma ve Üretme

STEM eğitmenleri öğrencilerimizin proje çalışmaları gerçekleştirerek ve iş birliği yapmayı öğrenerek hayata hazırlamalarına katkı sağlayacaktır. STEM eğitim yaklaşımıyla öğrencilerimiz tarafından kazanılan soru sorma, araştırma, buluş yapma ve ürün geliştirme becerileri sayesinde okullardan mezun olan öğrencilerimizin iş hayatlarında başarıları ve ülkemiz ekonomisine katkıları artacaktır.

FEN LABORATUVARI

FİZİK LABORATUVARI

biyoloji LABORATUVARI

İNTERAKTİF BİLİM SINIFI

Neden Kodlama Öğrenmeliyiz ?

Kodlama, öğrencilerin analitik ve sistematik düşünebilme yetisini geliştiren ve ileri düzey programlama öğrenebilmeleri için alt yapı oluşturan bir alandır. Gökkuşağı Koleji öğrencileri kodlama eğitimi ile 21.yy becerilerini geliştiriyor ve karşılaştığı herhangi bir probleme sistematik yaklaşabilmeyi öğreniyor.

Öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ortaya çıkartan, özgür ürünlerini oluşturmalarını sağlayan bir kavramdır. Böylelikle, öğrencilerimiz hayal dünyalarına iner, tasarım yapar ve oyunlar programlar ve kodlar. Bunun için ise Phyton programlama dilini eğlenceli hale getirerek öğretiyoruz. Bununla birlikte, web için programlamada JavaScript’i ve web sayfalarına nasıl etkileşim ekleyebileceğimizi inceleriz.

Holografik Ekran

İnteraktif Bilim sınıfında bulunan Holografik Ekrandaki sanal eğitimci sayesinde öğrenciler daha önce hiç görmedikleri şekilde konu anlatımlarıyla karşılaşırlar.

Artırılmış Gerçeklik

Kullanılan ‘‘Artırılmış Gerçeklik” teknolojisi ile öğrenciler ‘Sanal Giyinme Ekranı’nda kendilerini bulundukları ortama uygun kıyafetleri giyerken görebilir veya kendilerini karşısındaki sanal dünyaya bakarken bir anda o dünyanın içinde bulabilir.

Multi Touch

Bu teknoloji üzerinde yapılan Kİ Ar-ge çalışmaları sonucu geliştirilen yeni nesil Multi Touch algılama sistemleri akranlarına karşı olağanüstü başarı sağlamıştır. Touchmacs, yenilikçi teknolojiye sahip dokunmatik sistemdir.