BAHÇELİEVLER KODU : 049978

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ – EKO OKUL

EKO Okul kapsamında öğrencilere doğanın kıymetini en anlamlı şekilde aktarmak hedeflenir. Aktarırken de örnek teşkil edecek uygulamalar tüm kampüsler tarafından uygulanır. Doğanın sürdürülebilir ve korunabilir olduğunun farkına varılması hem öğrenciler için hem de okul için büyük adımlardır. Bu sayede öğrenciler çevresel konularda bilgi edinirken ailelerinin ve yerel yönetimlerin de bilinçlenmesinde etkin rol alırlar. Gökkuşağı Koleji EKO-okul projeleriyle yeşil bayrak almıştır. Çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan program sonrası öğrenci geleceğine duyarlı birey olarak yetişir.

Gökkuşağı Koleji’nde öğrencilerin ‘’sürdürülebilir dünyanın’’ sorumluluk sahibi bireyleri olarak etkin rol oynamasının sebebi; dünyanın güzelliklerini gelecek nesillerin de görmesini hedeflenmesi. Dünyayı her koşulda yaşanabilir bir yuva haline getirmek için saygılı dünya vatandaşları yetiştirilir.

Dünyanın Güzelliklerini Tüm Nesillerin Görmesi İçin

Eko-Okullar programı anaokullarından üniversitelere kadar uzanır ve 67 ülkede 51.000 okul ve kurumu ve 19.000.000’den fazla öğrenciyi kapsar. Dünyanın en büyük uluslararası öğretmen ve öğrenci ağıdır.

Öğrencileri ve öğretmenleri okullarındaki atık, enerji ve su kullanım miktarı hakkında araştırma yapmaya ve okulları daha sürdürülebilir bir ortam haline getirmeye teşvik eder.