ULUSLARARASI İLKOKUL – ORTAOKUL VE LİSE PROGRAMI

Cambridge eğitimi; dünya çapında tanınan, yurt içinde ve dünyanın her yerindeki üniversiteler ve işverenler tarafından kabul edildiği bilinen bir eğitim serüvenidir.

Cambridge etkileyici bir eğitime sahiptir ve bir ömür boyu eğitim ve istihdam için değerini koruyacaktır. Dünya çapında 1.400’den fazla üniversite Cambridge niteliklerini tanır. Gökkuşağı Koleji de bu nitelikleri taşıyan okullardan biridir.

ULUSLARARASI İLKOKUL – ORTAOKUL ve LİSE PROGRAMI

5 - 11 YAŞ

Cambridge
Primary

Geniş ve dengeli bir müfredat 10 ders (İngilizce, Matematik ve Fen dâhil) Sınıf ve sınıf dışı değerlendirmeler

11 - 14 YAŞ

Cambridge Lower
Secondary

14 - 16 YAŞ

Cambridge Upper Secondary

16 - 19 YAŞ

Cambridge Advanced

Öğretmenler ve okul liderleri için Cambridge Mesleki Gelişim

Cambridge Seçmenin 9 Nedeni

Gökkuşağı Koleji - Cambridge Eğitimi

Cambridge Eğitimi; dünya çapında tanınan, yurt içinde ve dünyanın her yerindeki üniversiteler ve işverenler tarafından kabul edildiği bilinen bir eğitim serüvenidir.

Cambridge etkileyici bir eğitime sahiptir ve bir ömür boyu eğitim ve istihdam için değerini koruyacaktır. Dünya çapında 1.400’den fazla üniversite Cambridge niteliklerini tanır.

Bir Cambridge okulu, küresel bir topluluğun parçasıdır. Gökkuşağı Koleji’de bu küresel okullarından biridir.

Rakamlarla Cambridge Eğitimi

Rakamlarla
Cambridge Eğitimi

Farklı Milletten Öğrenci
Farklı Milletten Öğretmen
En Yüksek IB Diploma Başarı Skoru
2.000+

Gökkuşağı Koleji’nde Cambridge Eğitimi Alan Öğrenci Özellikleri

• Öğrenci kendi fikirleriyle öz güven içinde çalışır.
  • Sorumluluk sahibi, duyarlı ve saygılıdır.
  • İnovatif, yeni ve gelecekteki zorluklara karşı donanımlıdır.
  • Fark oluşturmak için entelektüel ve sosyal olarak adanmışlık duygusu içerisinde çalışır.
  • Öğrenci, bilinçli bir merak ve öğrenme için kalıcı bir tutku geliştirir.
Cambridge Eğitimi Nasıl İşler?

Her öğrencinin potansiyelini gerçekleştirmesini ve güçlü yönlerinden ve ilgi alanlarından en iyi şekilde yararlanmasını istiyoruz. Bu yüzden geniş bir konu yelpazesi sunuyoruz ve her öğrencinin sevdiği ve en iyi olduğu konuları seçmesine müsaade ediyoruz.

Okullardaki uzman eğitimcilerle öğrencilere meydan okumak ve öğrendikleri şeyler konusunda onları heyecanlandırmak için programlar tasarlıyoruz. Öğrenciler İngilizce öğrenir ve değerlendirmelerimiz İngilizceyi yabancı dil ve ikinci yabancı dil olarak konuşanlara açıktır.

Cambridge Nasıl İşler?

Cambridge eğitimiyle çocuklar ilkokul ve ortaokulda, yüksek standartlarda İngilizce dil eğitimi alır. Fen ve Matematik dersleri Türkçe sunulmasının yanında Cambridge Assessment International Education programı gerekliliklerine göre İngilizce olarak da sunulur.

İlkokuldan itibaren öğrenciler Fen ve Matematik derslerini İngilizce olarak alırlar. Lisede sosyal derslerin dışındaki dersler de birinci yabancı dille okutulur. Lise çağına kadar öğrenciler pek çok bilim dersini İngilizce olarak öğrenebilecek düzeye ulaşırlar.

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Saatleri

Uluslararası Cambridge eğitimi öğrencileri okul günü boyunca yoğunlaştırılmış yabancı dil dersleri alır. Bu dersler sayesinde öğrenci diğer dersleri de İngilizce olarak anlayabilecek ve derslere katılabilecek seviyeye ulaşır.

Gün içindeki yoğunlaştırılmış dil saatleriyle öğrenciler İngilizceyi akıcı olarak konuşabiliyor. Bu da öğrencilerin akademik başarısında önemli bir rol oynuyor. Öğrenciler yüksek yabancı dil düzeyiyle mezun oluyorlar.

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Saatlerinin Öğrenciye Katkıları;
  • Yoğunlaştırılmış dil eğitimiyle öğrenciler Türkiye’deki ve yurt dışındaki en saygın üniversitelerde hazırlık programını kolayca atlayarak 1. sınıfa başlama şansı elde ederler.
  • Yabancı dili anadil düzeyinde kullanır, sosyal ve akademik anlamda gelişme kaydederler.
  • Türk ve yabancı öğretmenler bu programda okuma- yazma- dinleme- konuşma becerilerine eşit olarak yoğunlaşarak öğrencilerin her bir beceriyi etkin olarak kullanabilmesinde destek olur.
  • Program mezunu öğrenciler uluslararası bireyler olarak kendilerini her yerde kolayca tanıtır.
Öğrenciler Hagi Dersleri Görüyorlar?

Genel olarak dersler her öğrencinin potansiyelini gerçekleştirmesine, güçlü yönlerinden ve ilgi alanlarından en iyi şekilde yararlanmasına odaklıdır.

Bu yüzden geniş bir konu yelpazesi sunulur. Her öğrencinin sevdiği ve en iyi olduğu konuların seçmesine müsaade edilir.

Başarılı alanlar daha da geliştirilirken zayıf alanlar iyileştirilir. Okullardaki ve üniversitelerdeki uzman eğitimcilerin yardımıyla, öğrencilere meydan okumak ve öğrendikleri şeyler konusunda onları heyecanlandırmak için programlar tasarlanır. Her konunun temel kavramları öğrenciye derinlemesine öğretilir.

Mezun Yorumları