BAHÇELİEVLER KODU : 049978

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ – ÇİFT YABANCI DİL EĞİTİMİ

Gökkuşağı Koleji, yabancı dil eğitimi seviyesini uluslararası standartlarda ölçer. Öğrenciler yüksek düzeyde yabancı dil seviyesine ulaşır ve dil yetkinliği ile mezun olurlar. Ana sınıfında öğrenciler her gün 2 saat İngilizce ve haftada 2 saat İspanyolca eğitimi alarak çift dil eğitim yolculuğuna başlarlar. Türk ve yabancı öğretmenlerin birlikte yürüttüğü yoğun İngilizce programında öğrencilerin 1.sınıf düzeyinde dinleme ve konuşma becerileri gelişir.

İlkokuldan itibaren ise öğrenciler Avrupa Dil Çerçeve programında A2, Cambridge English’e göre Flyers düzeyinde mezun olurlar. İngilizce dersleri, dört becerinin (okuma-yazma-konuşma-dinleme) eşit şekilde gelişimine odaklıdır. Dersler, yerli ve yabancı öğretmenlerle birlikte yürütülür. Ortaokulda Ortak Avrupa Dil Çerçeve Referansına göre B1-B2 dil düzeyine ulaşılması hedeflenir. Hedef, öğrencileri İspanyolca’da A2 düzeyine ulaştırmaktır.

Gökkuşağı Koleji çift yabancı dil eğitimi, öğrencilere sadece akademik beceriler kazandırmıyor, aynı zamanda farklı kültürleri anlayabilmeyi ve özgüven kazanmalarını sağlıyor. Bu sayede öğrenciler, iş imkânlarını genişletebilecekleri ve farklı kültürlerle daha rahat iletişim kurabilecekleri bir yetkinliğe sahip oluyorlar. Çift yabancı dil diploması, öğrencinin iki dilde de yetkin olduğunu ve disiplinli bir çalışma sürecinden geçtiğini gösteriyor.

Çift Yabancı Dil Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

Günümüz dünyasında, dil öğrenme artık bir seçenek değil, bir zorunluluktur. Globalleşme ve teknolojik ilerlemeler, dünyanın her yerinden insanlarla iletişim kurma ihtiyacını artırmıştır. Özellikle çift yabancı dil öğrenme, bireylerin sosyal, zihinsel ve mesleki gelişimlerinde önemli bir role sahiptir. İki yabancı dil öğrenmenin birçok faydası vardır.

İşte çift yabancı dil eğitiminin faydaları:

• Zihinsel Gelişim: İki yabancı dil öğrenmek öğrencinin, beyin fonksiyonlarını ve kognitif yeteneklerini geliştirir. Bu sayede odaklanma süresi ve problem çözme yetenekleri artar.
  • Kültürel Farkındalık: İki farklı dil öğrenmek, öğrencilere bu dillerin sahip oldukları kültürleri tanıma fırsatı sağlar. Bu durum, öğrencilerin farklı bakış açılarına açık olmasını ve daha kabullenici, anlayışlı bireyler olmasına yardımcı olur.
  • İş İmkânları: Globalleşen dünyada, birden fazla dil bilmek büyük bir avantajdır. İşverenler tarafından oldukça dikkat edilen bir özelliktir. Çift yabancı dil eğitimi alan bir öğrenci, çok daha fazla iş imkânına sahip olur.
  • Öz güven Artışı: İki dilde yetkin olmanın getirdiği başarı duygusu, öğrencinin kendine olan güvenini artırır. Kendi yeteneklerine olan inancı ve öz saygısı artar.

Çift Yabancı Dil Eğitimi Öğrencileri Hangi Dersleri Alır?

Çift Yabancı Dil Diploması Nasıl Değerlendirilir?

Çift yabancı dil diploması, bir öğrencinin hem akademik hem de mesleki kariyerinde büyük bir avantaj sağlar. Öğrencinin iki farklı dilde yetkin olduğunu gösteren bu belge; uluslararası iş dünyası ve eğitim alanında son derece değerlidir.

Çift yabancı dil şu şekilde değerlendirilmektedir:

• Yetkinlik: Çift yabancı dil diploması, öğrencinin iki dilde de yetkin olduğunu gösterir. Bu, uluslararası iş dünyası ve yükseköğretim kurumları tarafından büyük bir avantaj olarak değerlendirilir.
  • Disiplinli Olma: İki dilde yetkin olmak, büyük bir çaba ve disiplin gerektirir. Bu durum, öğrencinin disiplinli bir birey olduğunu ve gelişime açık olduğunu gösterir.
  • Uluslararası Bilinç: Çift dil diploması, öğrencilere uluslararası bilinç kazandırır. Farklı kültürler arasında etkili bir şekilde iletişim kurma ve iş birliği yapma yeteneklerini geliştirir.
  • Geniş Perspektif: İki farklı dil öğrenmek, öğrencilere farklı kültürler ve dünya görüşleri hakkında bilgi sahibi olma fırsatı verir. Bu durum, öğrencilere geniş bir perspektif kazandırır ve onları daha empatik bireyler haline getirir.
Çift Yabancı Dil Eğitimi
  • Gökkuşağı Koleji, yoğunlaştırılmış̧ yabancı dil saatleriyle çift dilli eğitimi verir.
  • Yabancı dil standartları Cambridge Assessment International Education (uluslararası eğitim) programına göre düzenir.
  • İlkokul ve ortaokulda, yüksek standartlarda İngilizce dil eğitimi sunan Gökkuşağı Koleji, Fen ve Matematik derslerini Türkçe sunmanın yanında Cambridge programı gerekliliklerine göre İngilizce olarak da sunmaktadır.
  • Öğrenciler, Fen ve Matematik derslerini ilkokuldan başlayarak İngilizce olarak alırlar.

Cambridge Üniversitesi’nin sınavlar departmanı Cambridge Assessment English bölümünün tüm dünyada yaptığı İngilizce KET, PET ve FCE sınavlarında her yıl çok sayıda öğrencimiz başarı sertifikası almaktadır.