Okçuluk, kas-beyin-göz koordinasyonunu ve konsantrasyonu geliştiren bir spor dalıdır. Okçuluk Kulübü’nde öğrenciler, temel okçuluk tekniklerini öğrenir, uygun öğrenciler okul takımına yönlendirilir. Okçuluk, beden dengesini ve koordinasyonunu sağlamayı kolaylaştırırken bireye hedefe odaklanmayı, pes etmemeyi, sabırlı olmayı kazandırır.
Yüzme tüm kas gruplarını çalıştıran bir spordur. Yüzme Kulübü’nde öğrenciler, yaş ve yüzme seviyelerine uygun olarak suda durma, serbest, sırt üstü, kurbağalama ve kelebek yüzme stillerinin eğitimini alarak uygulamalarını yaparlar. Yüzme, tüm vücudun koordine çalışmasını sağlar, sağlıklı bedensel gelişimi destekler. Konsantrasyon, azim ve disiplin özelliklerini kazandırır.
Binicilik tüm kas gruplarını çalıştıran bir spordur. Binicilik Kulübü’nde öğrenciler, temel binicilik tekniklerini ve atla iletişim kurmayı öğrenir. Binicilik, sporcuya düzgün bir postür ve dayanıklılık kazandırırken empati duygusunu ve sorumluluk bilincini geliştirir, özgüveni artırır.
Futbol bacak kaslarını geliştiren bir takım oyunudur. Futbol Kulübü’nde öğrenciler, esneklik, hız, güç ve kondisyon çalışmaları yapar, temel futbol tekniklerini öğrenir. Futbol, kas gücünü artırması ve kapl ritmini düzenlemesinin yanında bireye ekip çalışması, konsantrasyon, stratejik düşünme ve problem çözme yeteneklerini kazandırır.
Basketbol, kol, omuz, sırt, bacak ve kalça kaslarını çalıştıran bir takım sporudur. Basketbol Kulübü’nde öğrenciler, pas çeşitleri, top atma ve tutma teknikleri, şut ve turnike adımlarını öğrenir, uygun öğrenciler okul takımlarına yönlendirilir. Basketbol, boy uzamasına yardım eder, bireye sürat kazandırır. Analiz yeteneğini kuvvetlendirir. Sporcuya paylaşmayı, takım ruhunu ve liderlik özelliğini kazandırır.
Kick-Boks tekniğe dayalı bir savunma sporudur. Kick-Boks Kulübü’nde öğrenciler temel duruş pozisyonları, yumruk atma teknikleri ve dirilleri, tekme atma teknik ve drillerini öğrenir; koordinasyon, kondisyon, çabukluk, refleks ve temel kuvvet çalışmaları yapar. Kick-Boks, sporcuya düzgün bir postür kazandırır, kas-beyin koordinasyonunu ve refleksleri geliştirir.
Voleybol kol, omuz, bacak, sırt, kalça kaslarını kuvvetlendiren bir takım sporudur. Takım çalışması, problem çözme, liderlik özelliği gibi yetenekleri geliştirirken öğrencinin sağlıklı yaşam anlayışı kazanmasına, zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasına katkı sağlar.
Tenis sporu tüm vücudu kullanmayı gerektiren bir spordur. Tenis Kulübü’nde öğrenciler temel tenis tekniklerini öğrenir. Tenis oynamak, el-göz koordinasyonunu ve kas gücünü geliştirdiği gibi stratejik düşünme, takip ve hızlı karar verme yeteneklerini de güçlendirir.
Jimnastik tüm vücudu kullanmayı gerektiren bir spordur. Jinmastik Kulübü’nde öğrenciler, egzersiz yapar ve jimnastik tekniklerini öğrenirler. Jimnastik, kas-beyin koordinasyonunu, kas gücünü ve esnekliği geliştirmenin yanında stres duygusunu azaltır.
Buz pateni bireysel, çift ya da grup halinde yapılan bir spordur. Buz Pateni Kulübü’nde öğrenciler, buz pateni tekniklerini öğrenir, gösteri hazırlar ver sergilerler. Buz pateni, sporcunun vücur dengesini, kas- beyin koordinasyonunu ve kas gücünü geliştirirken estetik anlayışı, özgüven duygusunu, takım çalışması ve iletişim yeteneklerini güçlendirir.
Zumba kendine has müzik ve kareografileriyle, fitness ve dansın birleşmesiyle oluşmuş bir spordur. Zumba Kulübü’nde öğrenciler, müzik eşliğinde, gerekli ekipmanlarla birlikte dans eder, gösteri hazırlar ve sergiler. Zumba, yağ yakımını kolaylaştırır, kalp ritmini düzenler, stresi azaltır.
Dans Kulübü, dansa ilgili öğrencileri bir araya getirerek yeteneklerini geliştirebilecekleri ve ortak çalışabilecekleri bir ortam sağlar. Öğrenciler, ısınma, esneme ve kondisyon egzersizleri yapar, dans teknikleri öğrenir, koreografiler hazırlar, gösteri yapar ve yarışmalara katılır. Dans etmek kas-beyin koordinasyonu, ritim duygusu, yaratıcılık, takım çalışması gibi yetenekleri geliştirirken stres duygusunu azaltır.
Bale, belli figürlere, adım atışlara dayalı dans ve müzikli performans sanatıdır. Bale Kulübü’nde öğrenciler, esneme, ısınma ve kondisyon egzersizleri yapar, bale figürlerini öğrenir, koreografiler hazırlar ve gösteri yapar. Öğrenciler, baleyle birey dik bir duruş, esnek bir beden kazanır, kendi bedenini tanır, disiplin becerisini ve müzik kulağını geliştirir.
Hiphop dans diğer danslara göre daha esnek kareografilere sahip modern dans sanatıdır. Hiphop Dans Akademisi Kulübü’nde öğrenciler vücut esnetme, ısınma ve kondisyon egzersizleri yapar, teknik ve ritmik figürler öğrenir, koreografiler hazırlar ve gösteriler yaparlar. Hiphop dans, vücuda esneklik kazandırır, ritim duygusunu geliştirir, iletişim ve takım çalışması yeteneklerine katkı sağlar.
Keman Kulübü, keman enstrümanının çalınmasında teknik becerileri geliştirmenin yanında müziğe ilişkin entelektüel birikimi artırmayı hedefler. Öğrenciler, keman tutuşunu öğrenir, nota okur, keman çalar ve gösteri hazırlarlar. Keman çalmak, el becerisini ve müzikal yetenekleri geliştirdiği gibi konsantrasyon süresini artırır ve stresi azaltır.
Şan Kulübü, sesi kullanmada teknik becerileri geliştirmenin yanında müziğe ilişkin entelektüel birikimi artırmayı hedefler. Öğrenciler, egzersiz yaparak ve şarkı söyleyerek seslerinin imkânlarını keşfeder ve daha iyi kullanmayı öğrenir, gösteriler hazırlar ve yarışmalara katılır. Şan çalışmaları müzikal yetenekleri ve birikimi geliştirmenin yanında konuşma becerilerini ve özgüven duygusunu güçlendirir.
Bateri Kulübü, bateri enstrümanının çalınmasında teknik becerileri geliştirmenin yanında müziğe ilişkin entelektüel birikimi artırmayı hedefler. Öğrenciler, müzik dinler, analiz eder, bateri çalar ve gösteri hazırlarlar. Çift el ve ayakla çalınan bateri, zihin gelişimine önemli derecede katkıda bulunur, bedeni koordine bir şekilde kullanmayı öğretir, ritim duygusunu geliştirir.
Gitar Kulübü, gitar enstrümanının çalınmasında teknik becerileri geliştirmenin yanında müziğe ilişkin entelektüel birikimi artırmayı hedefler. Öğrenciler, müzik dinler, analiz eder, gitar çalar ve gösteri hazırlarlar. Gitar, çift elle çalındığından zihni geliştirir, duyguları daha rahat aktarmaya yardımcı olur, duyarlılığı artırır, ritim duygusunu ve refleksleri geliştirir.
Piyano Kulübü, piyano enstrümanının çalınmasında teknik becerileri geliştirmenin yanında müziğe ilişkin entelektüel birikimi artırmayı hedefler. Öğrenciler, müzik dinler, analiz eder, piyano çalar ve gösteri hazırlarlar. Piyano, öğrenen kişiye yaratıcılık, kuvvetli bir hafıza ve el göz koordinasyonu kazandırırken dikkat gelişimine önemli derecede fayda sağlar. Sayısal zekayı geliştirir, sağ ve sol beyni aynı anda kullanmaya yardım eder.
Origami kare bir kağıdı belirli ve sıralı bir şekilde katlayarak figürler ortaya koyma sanatıdır. Origami Kulübü’nde öğrenciler, ürünler tasarlar, üretir ve çeşitli etkinliklerle sergiler. Origami, motor becerileri ve el göz koordinasyonunu geliştirmenin yanında sabır, dikkat gibi özelliklerin gelişmesine de yardımcı olur.
Oyuncak Tasarım Kulübü, öğrencilerin oyunlar yoluyla fizyolojik, psikolojik ve sosyal olarak gelişmesini hedefler. Öğrenciler, oyuncak tasarlar, yapım resmini oluşturur ve yapım resmini okuyarak uygulamayı gerçekleştirir. Oyuncak tasarımı, yaratıcılık, problem çözme ve motor becerilerini arttırırken stresten uzaklaşmayı sağlar.
El Becerisi Kulübü, öğrencilerin yaratıcılığını beslemenin yanında geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarılmasını amaçlar. Öğrenciler, halı dokuma, amugurimi, makroekonomik bileklik örme, seramik magnet ve kolye ucu tasarlama gibi uygulamalar yapar. El sanatları, motor becerileri ve yaratıcılığı geliştirmenin yanında kültürel ve sanatsal birikimi artırır.
Moda Tasarım Kulübü, öğrencilere modanın sanatsal ve toplumsal sonuçlarını tartışabilecekleri ve üretim yapabilecekleri bir ortam sağlar. Öğrenciler, moda trendlerini değerlendirir, uygulama teknikleri öğrenir, tasarımlar yapar, moda etkinliklerini izler. Moda tasarımı, yaratıcılık ve estetik anlayışı geliştirmenin yanında el becerilerini güçlendirir.
Görsel Beceri Kulübü, öğrencilere kendilerini sanat yoluyla ifade etme imkânı vererek iç dünyalarının sağlıklı bir şekilde dışavurumunu gerçekleştirebilmelerini sağlamayı hedefler. Öğrenciler, resim uygulama çalışmaları yapar, sanat tarihi söyleşileri düzenler, galeri ziyaretleri gerçekleştirir, ünlü ressamlarla buluşmalar organize eder. Görsel Beceri Kulübü, resim tekniklerine ilişkin birikimi ve uygulama becerilerini geliştirirken yaratıcılık, estetik anlayış gibi özelliklerin güçlenmesine de yardımcı olur.
Drama Tiyatro Kulübü, tiyatroyla ilgili öğrencileri bir araya getirerek ortak çalışmaları için bir platform oluşturur. Öğrenciler rol yapma becerilerini geliştimek için egzersizler yapar, oyunlar hazırlar, hazırladıkları oyunlar çeşitli etkinliklerle sergiler, yarışmalara katılır. Drama ve tiyatro, öğrencilerin sanatsal birikimlerini artırırken özgüven duygusunun, hayal gücünün ve iletişim yeteneğinin gelişmesine de yardımcı olur.
Çılgın Deneyler Kulübü, öğrencilerin deneyimleyerek bilimsel bakış açısını içselleştirmesini hedefler. Öğrenciler deneyler yaparak elde ettikleri verileri değerlendirir, konuya ilişkin materyaller üretir. Çılgın Deneyler Kulübü, öğrencileri akademik ve bilişsel anlamda geliştirmenin yanında araştırma, sorgulama, analiz etme kabiliyetlerini artırır.
Bilim ve Deney Kulübü, öğrencileri bilimsel ve teknolojik birikimlerini artırmayı, onlara farklı bakış açıları kazandırmayı ve bilimin temel prensiplerini kavramalarını sağlamayı hedefler. Öğrenciler, bilimsel araştırmalar ve deneyler yapar, fen projeleri hazırlar ve yayımlar, kültürel etkinlikleri ve bilimsel yayınları izleyerek değerlendirir, bilim tarihine ilişkin bilgilendirme çalışmaları yapar. Bilim ve Deney Kulübü, bilimsel ve teknolojik birikimi artırmanın yanında, analitik düşünme, problem çözme yeteneklerini geliştirir.
Kodlama Kulübü, robotik çalışmaları ile öğrencilerimizin teknoloji kullanımı, tasarım, fen bilgisi ve matematiksel işlemler konularında beceri kazanmalarını amaçlar. Öğrenciler, programlama dillerinden birini öğrenerek temel proglamlama bilgisine sahip olur, verilen problemlere çözümler üretir. Kodlama, matematik ve teknoloji becerilerini geliştirirken analitik düşünme, problem çözme, yaratıcılık gibi yeteneklerin gelişmesine de yardımcı olur.
Yazılım Kulübü, öğrencilere yazılımla ilgili bilgi ve beceri kazandırmayı, yazılım, inovasyon ve girişimciliğin önemi ve imkânlarına ilişkin bilinç oluşturmayı amaçlar. Yazılım Kulübü’nde öğrenciler, yazılıma dair teknik bilgileri öğrenir, kariyer, bilişim günleri ve girişimcilik söyleşileri düzenler. Yazılım öğrenmek, analitik düşünme, problem çözme, yaratıcılık gibi yetenekleri ve teknoloji becerilerini geliştirir.
Radyo, Televizyon ve Sinema Kulübü, sinemayla ilgili öğrencileri bir araya getirerek ortak çalışmalar için bir platform oluşturur ve öğrencilerin sanatsal birikimlerini artırmayı hedefler. Öğrenciler, film gösterimleri yapar, eserleri analiz eder ve kendi eserlerini üretir. Yıl boyunca yaptıkları çalışmaları çeşitli etkinliklerde sergiler, kısa film yarışmalarına katılır. Radyo, Televizyon ve Sinema Kulübü, entelektüel birikimi artırmanın yanında yaratıcılık, iletişim, eleştirel düşünme, takım çalışması gibi yetenekleri geliştirir.
Lego ve Tasarım Mühendisliğine Giriş Kulübü, legoları kullanarak özgün tasarımlar üretir. Öğrenciler problemlere uygun modeller tasarlar, üretir, tasarımlarını sergiler. Lego tasarımı, yaratıcılık ve problem çözme kabiliyetlerini güçlendirirken aynı zamanda parça- bütün ilişkisi kurmayı kolaylaştırır.
Blockchain, sistemi değiştirmeyi, hacklemeyi veya hile yapmayı zorlaştıracak hatta imkansız hale getirecek şekilde bilgi kaydetme sistemidir. Öğrenciler, blok zincirinin yapısını, uygulanabileceği ortamı, potansiyelini ve sınırlamalarını değerlendirir, blok zinciri teknolojilerine dayalı eğitim, topluluk ve inovasyon geliştirmeyi amaçlar. Blockchain Kulübü, teknolojik becerileri geliştirmenin yanında analitik düşünme, problem çözme, yaratıcılık gibi özellikleri güçlendirir.
Jr Unesco Kulübü, uluslararası günlerle ilgili araştırma, broşür, sunum, proje gibi çalışmalar üretir. Öğrenciler yıl boyu yaptıkları çalışmaları sergi ve etkinliklerde sergiler. Jr Unesco Kulübü, küresel sorunlara ve ortak değerlere duyarlılık geliştirmenin yanında eleştirel düşünme, problem çözme, iletişim ve takım çalışması yeteneklerini güçlendirmeye katkı sağlar
Fransızca Kulübü, dil becerilerini geliştirmek, birden fazla yabancı dil öğrenmek isteyen öğrenciler için uygundur. Öğrenciler yıl boyu yaptıkları çalışmaları münazara yarışması gibi çeşitli etkinliklerle sergiler. Fransızca Kulübü, dil becerilerini geliştirmenin yanında evrensel bakış açısı kazanmaya, entelektüel birikimi derinleştirmeye yardımcı olur.
Rusça Kulübü, dil becerilerini geliştirmek, birden fazla yabancı dil öğrenmek isteyen öğrenciler için uygundur. Öğrenciler yıl boyu yaptıkları çalışmaları münazara yarışması gibi çeşitli etkinliklerle sergiler. Rusça Kulübü, dil becerilerini geliştirmenin yanında evrensel bakış açısı kazanmaya, entelektüel birikimi derinleştirmeye yardımcı olur.
İtalyanca Kulübü, dil becerilerini geliştirmek, birden fazla yabancı dil öğrenmek isteyen öğrenciler için uygundur. Öğrenciler yıl boyu yaptıkları çalışmaları münazara yarışması gibi çeşitli etkinliklerle sergiler. İtalyanca Kulübü, dil becerilerini geliştirmenin yanında evrensel bakış açısı kazanmaya, entelektüel birikimi derinleştirmeye yardımcı olur.
İspanyolca Kulübü, dil becerilerini geliştirmek, birden fazla yabancı dil öğrenmek isteyen öğrenciler için uygundur. Öğrenciler yıl boyu yaptıkları çalışmaları münazara yarışması gibi çeşitli etkinliklerle sergiler. İspanyolca Kulübü, dil becerilerini geliştirmenin yanında evrensel bakış açısı kazanmaya, entelektüel birikimi derinleştirmeye yardımcı olur.
Satranç, stratejik düşünme ve öngörü yeteneği gerektiren bir oyundur. Öğrenciler yıl boyu oynama becerilerini geliştirir ve turnuvalara katılır. Satranç, yaratıcı ve stratejik düşünme, problem çözme kabiliyetlerini güçlendirmenin yanında odaklanmaya, sabırlı ve planlı olmaya yardımcı olur.
Akıl oyunları, bilgi gerektirmeyen, akıl yürütme, hızlı düşünme, yaratıcılık gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara verilen genel bir addır. Öğrenciler yıl boyu seviyelerine uygun akıl oyunlarını oynayarak yaş gruplarına uygun turnuvalara katılır. Akıl oyunları, öğrencilerin algılarını, hafızalarını, bilişsel becerilerini geliştirmenin yanında dikkat ve konsantrasyon sürelerinin artmasına katkı sağlar.
Puzzle, sistematik düşünmeyi ve parça-bütün ilişkisini kavramayı gerektiren bir oyundur. Öğrenciler puzzle parçalarını renklerine göre ayırarak anlamlı bütünler oluşturur ve üretimleri çerçevelenerek sergilenir. Puzzle, eleştirel düşünme, organizasyon ve problem çözme yeteneklerini güçlendirirken sabır, dikkat ve kararlılık özelliklerini kazanmada yardımcı olur.
Mangala, milattan önce Orta Asya’da oynanan bir mantık oyunudur. Öğrenciler mangala oynamayı öğrenmenin yanında oyunun taşıdığı semboller ve tarihçesine ilişkin bilgi edinir. Mangala, analitik, stratejik düşünme ve matematiksel hesaplama yeteneklerini geliştirmenin yanında planlama, hızlı karar alma kabiliyetlerini ve hafızayı güçlendirir.
Business Kulübü yani İş Kulübü, öğrencilerin ticari ve ekonomik konuları tartışarak fikir geliştirebilecekleri bir forum ortamı sağlar. Öğrenciler küçük dezavantajlı gruplara mikro finans sağlamak, ürün ve hizmet yaratmak, satmak ve iş işleyişini sürdürmek için birlikte çalışırlar. İş Kulübü, ekonomi ve finans alanında bilgi birikimi ve deneyim kazandırırken yaratıcılık, çözüm odaklı düşünme, iş birliği gibi yeteneklerin gelişmesine de katkı sağlar.
Voluntary Kulübü yani gönüllülük çalışmaları, öğrencinin küresel ve toplumsal konulara duyarlı bir birey olarak yetişmesini hedefler. Öğrenciler sağlık, bilgisayar bilimi, eğitim, engelli insanlara yardım, hayvan hakları gibi konularda projeler geliştirerek onları uygular. Voluntary, empati, eleştirel düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirirken iletişim, takım çalışması gibi kabiliyetlere de katkı sağlar.
IELTS Kulübü, öğrencilerin İngilizce dilindeki farkındalıklarını, becerilerini artırmak ve üniversitelerin İngilizce sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürür. IELTS sınavına yönelik çalışma metoduyla öğrenciler, sınavdan başarılı bir puan alacak hazırlıklar yaparken yoğun bir İngilizce pratiği de yapmış olur.