BİLGİ TALEP FORMU

Sınava Hazırlık Süreci Nasıl Olmalı?

İçerik Rehberi

“Herkes ‘başlayabilir’ ama ancak güçlü irade sahipleri bitirebilir!” (E. S. Jones)

Her yıl milyonlarca ilkokul, ortaokul, lise öğrencisi ve mezununun yarışmak, elemek ya da yerleştirilmek için çeşitli sınavlara girdiklerini görüyoruz. Bu sınavlarda verilen belli kontenjanlardan dolayı da sınava giren kişilerin “Bende bu yarışta varım!” diyebilmeleri ve kendilerini kanıtlayabilmeleri için ellerinden gelenin fazlasını yapmak zorunda olduklarını biliyoruz. Bu zorunluluk sonucunda bireyler kendileri üzerinde psikolojik baskıların olduğunu hissediyorlar.

Sınav telaşıyla birlikte bir de bu baskı ile baş etmek zorunda kalan öğrencilerin bu süreçte dikkat etmeleri gereken birçok önemli nokta bulunuyor. Okul dersleri, etüt merkezi telaşları, beslenme ve uyku düzeni özellikle dikkat edilmesi gereken önemli noktalar. Yaşamsal ihtiyaçlarımızla birlikte götürebileceğimiz düzenli bir sınav hazırlık programı oluşturmak ve oluşturulan programa uymak bu noktada oldukça önemlidir. Hiçbir düzen oluşturmayan öğrenci stres yaşar. Stresi en aza indirmenin ve başarılı olmanın yolu düzenli ders çalışmaktan, konu tekrarı yapmaktan, test çözmekten, zamanı doğru ve verimli kullanmaktan, düzenli uykudan ve beslenmeden geçer. Peki bizler Gökkuşağı ailesi olarak sınav sürecinde öğrencilerimize nasıl destek oluyoruz? Başarının sırrı nerede?

Hızlandırma

Kaplumbağanın yarışmayı kazanmasını sağlayan olayı hızlılığı değil sürekliliğidir. Gökkuşağı ailesi olarak bizler hem yaz tatili dönüşü hem de yarıyıl tatilinin ilk haftası bu alışkanlığın süreklilik kazanması anlayışıyla LGS ve YKS grupları için hızlandırılmış ders programı uyguluyoruz ve tavsiye ediyoruz.

Haftanın 6 Günü Eğitim

Kurumumuzda öğrencilerimizin sınava hazırlık süreçlerine destek olmak ve onların sıkı bir şekilde sınava hazır olmalarını sağlamak amacıyla hafta içi 5 gün zorunlu eğitim, hafta sonu ise etüt şeklinde olmak üzere toplamda 6 günlük eğitim programı uygulanıyor.

Düzenli Etüt Çalışmaları

Gerek hafta içi gerekse hafta sonu öğrencilerimizin konu eksiklerini gidermek ve onlara anlatılan konuların pekiştirilmesi için konu tekrarlarına ve soru çözümlerine yönelik düzenli etüt çalışmaları yapılıyor.

Bireysel Öğrenci Görüşmeleri

Rehber öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimizin gerek sınav hazırlık sürecinde gerekse bu süreç haricinde ihtiyaçlarına yönelik bireysel görüşmeler ve profesyonel yönlendirmeler yapılıyor.

Test Çözüm Çizelgeleri

Her hafta düzenli şekilde dağıtılan ve toplanan test çözüm çizelgelerimizle öğrencilerimizin düzenli çalışmalarını sağlıyor ve bu çalışmaları kontrol ediyoruz.

Bireysel Ders Çalışma Programı

Her öğrencimizin yaşamsal ihtiyaçları ve sınav hazırlığına uygun olarak rehberlik servisimiz tarafından onlara özel bireysel ders çalışma programları hazırlanıyor.

Düzenli Ödev Takibi

Öğrencilerimize verilen ödevler ilgili branş öğretmenleri tarafında düzenli bir şekilde takip edilip veli bilgilendirmesi yapılıyor.

Birebir Çalışma Desteği

Deneme sınavlarının analizlerine ve yazılı sınav sonuçlarına göre ihtiyacı olan her öğrencimize ilgili ders öğretmenlerimiz tarafından eksik ve anlamadıkları konularla ilgili birebir desteği veriliyor.

Rehber Öğretmen Desteği

Sınava hazırlık sürecinin psikolojik boyutunu en aza indirgemek için rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimizle gerek bireysel gerekse grup görüşmeleri yapmakta ve ders çalışma ile ilgili öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar düzenleniyor.

Veli-Okul İşbirliği

Öğrencilerimizin sınava hazırlık süreçlerinde velilerimiz ile işbirliği içerisinde olmanın onlar açısından daha faydalı olduğunun farkında olarak düzenli şekilde veli görüşmeleri düzenliyor ve genel değerlendirme yapıyoruz.

Seminerler

Öğrenci ve velilerimizin ihtiyaçlarına yönelik belli aralıklarla ve düzenli şekilde gerek rehber öğretmenlerimiz tarafından gerekse rehber öğretmenlerimiz aracılığıyla dışarıdan ilgili kişiler tarafından verilmek üzere seminerler organize edilmektedir.

Deneme Sınavları

Öğrencilerimizin bireysel takiplerinin yapılabilmesi ve onların eksiklerinin belirlenmesi ve onları daha rahat yönlendirebilmek için belli aralıklarla deneme sınavları yapılmaktadır.

Sistematik Ders Takip Dosyası

Öğrencilerimiz derslerini daha iyi takip edebilsinler diye Gökkuşağı Okulları Rehberlik Servisi tarafından her iki dönem başında öğrencilerimize içerisinde her dersin konu başlıklarının olduğu ve çeşitli konularda hem kendileri hem de velilerimiz açısından faydalı yazıların bulunduğu takip dosyası dağıtılmaktadır.

Unutmayalım ki;

Bugün kim olduğumuz dünkü tercihlerimizin sonucudur. Yarın kim olacağımız ise bugünkü kararlarımızın sonucu olacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BİLGİ TALEP FORMU

Doğru eğitim modelini seçmek, çocukların geleceğinde önemli bir rol oynar. Çocuğunuzun nitelikli eğitimi alması için formu doldurun, rehber öğretmenlerimiz sizi arasın.

Bilgi Talep Formu
DAHA FAZLA İÇERİK

Ders Çalışma Teknikleri

Ders çalışma sürecinde motivasyonun yüksek seviyelerde olması, başarıya giden yolda önemli bir etkendir. Ancak birçok öğrenci, ders çalışmaya başlamakta veya…

Dikkat Eksikliği

Dikkat Eksikliği Nedir? Günümüzün hızlı ve yoğun yaşam temposu, birçok insanın dikkat eksikliği sorunuyla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Özellikle…

Robotik Kodlama

Robotik Kodlamanın Temelleri Robotik kodlama, modern dünyada önemli bir teknolojik alandır ve gelecek için önemli bir kariyer potansiyeli sunmaktadır. Bu…