Search
Close this search box.
BİLGİ TALEP FORMU

Çocukların Ufkunu Açacak 3 Belgesel

blank

İçerik Rehberi

Çocuklar için belgeseller doğru bilgiyi zengin görsellerle izleyerek öğrenmek için çok etkili.  

Belgeseller bir konu hakkında somut bilgi almak için en iyi yöntemlerden, Nesnel bilgiler görsel olarak desteklenerek izleyicinin hafızasında yer etmesi sağlanır. Bilgi verme amacı taşıyan belgeselleri izlemek hem genel kültür hem de bilinçlenme bakımından izleyicilere çok şey katıyor. 

Belgeseller çocukların dünya hakkında bilinç edinip duyarlılık kazanmalarını sağlıyor. Bu yazımızda çocuklar için belgeselleri listeledik. Bu belgeselleri ailecek izleyip hem kaliteli vakit geçirebilir hem de yeni bilgileri görsel şölenlerle öğrenebilirsiniz. 

1) İmparatorun Yolculuğu 

Çocuklarla izlenebilecek en iyi belgesellerden biri olan İmparatorun Yolculuğu mutlaka izlenmesi gereken belgesellerden. Bu belgesel izleyicileri Antartika’da 80 dakikalık bir tura çıkarıyor. İmparatorun Yolculuğu her sene gerçekleşen penguenlerin göçünü harika manzaralar eşliğinde izleyicilere aktarıyor.

Penguenlerin eşleriyle beraber minik yumurtaları korumak için verdikleri mücadelelerin, okyanustan karaya taşınmalarının, saatte 250 km hızla esen rüzgâra göğüs germelerinin ve dostluklarının, dayanışmalarının ve hayatta kalma maceralarının anlatıldığı bu belgeseli çocuklar çok sevecek.

2005 yılında yapılan İmparatorun Yolculuğu belgeselinin seslendirme kadrosunda Morgan Freeman ve Romane Bohringer bulunuyor. Çocuklar için belgesellerden biri olan İmparatorun Yoluculuğu’nun IMDb puanı ise 8/10. 

2) The Short Game 

The Short Game her yıl düzenlenen US Kids Golf Dünya Şampiyonasını anlatır. US Kids Golf Dünya Şampiyonasına her yıl 60 ülkeden 1500’e yakın golf oyuncusu katılır. Bu turnuvayı diğerlerinden ayıran özellik yarışmacıların 8 yaşından küçük olmaları. 

Belgesel 8 çocuk yarışmacının gözünden anlatılır. Yarışmaya hazırlık süreçleri, aileleriyle olan ilişkileri, heyecanları, azimleri detaylı şekilde işleniyor.

Başarı, kazanma, kaybetme, disiplinli olma, hedeflere ulaşma, çalışkanlık konusunda çok güzel öğretileri bulunan The Short Game belgeselini bizce yetişkinler de muhakkak izlemeli. 

2013 yılında yayınlanan 99 dakikalık belgeselin IMDb puanı 8,4/10.

3) 25 Litre 

Finish ve National Geographics’in sunduğu 25 Litre çocuklar için belgeseller arasında. Bu belgesel su tüketiminde tasarrufa gidilmezse Türkiye’yi nelerin beklediğini çarpıcı şekilde gözler önüne seriyor. 

Küresel ısınma ve artan nüfusla dünyanın temiz su kaynakları gitgide azalıyor. Yaşam demek su demek. Bu yüzden bu belgesel herkesi su tasarrufu yapmaya davet ediyor. Kuraklıkla başa çıkabilmek için herkese görev düşüyor. 

İnsanlar günde ortalama 190 litre su harcıyor. Gökhan Özoğuz ise ‘25 Litre Projesi’ ile bu miktarı 25 litreye indirmek için uğraşıyor. Daha sonrasında Özge Özpirinççi de bu projeye katılıyor ve herkese düşen sorumlulukları anlatıyorlar. Yönetmen koltuğunda Burak Aksoy’un oturduğu belgesel 9,1/10 puanla oldukça yüksek bir IMDb puanı yakalamış.  

Bu yazımızda sizler için çocuklar için belgeselleri listeledik. Bu eğitici belgeseller tamamıyla çocuklara uygun. Argo ve şiddet içeren görüntüler yok. Bu yüzden çocuklarla birlikte gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz. 

Gökkuşağı Koleji hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


DAHA FAZLA İÇERİK

Çift Diploma ile Uluslararası Üniversite Fırsatları Nasıl Artırılır?

Çift diploma, öğrencilere iki farklı üniversiteden eğitim alma ve iki diploma elde etme fırsatı sunar. Bu yöntem, öğrencilere uluslararası alanda…

STEM Eğitimi Almanın Çocuklara Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Bu yazımızda, STEM eğitiminin temel bileşenlerini, bu bileşenlerin çocukların problem çözme, eleştirel düşünme yeteneklerini nasıl geliştirdiğini ve yaratıcılık ile inovasyona…

Özel Okul Seçiminde Ailelerin Dikkat Etmesi Gereken 5 Kriter

Aileler için özel okul seçimi, çocuklarının geleceğini etkileyen önemli bir karardır. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken başlıca kriterler; eğitim kalitesi,…