Cambridge Eğitimi ile Uluslararası Müfredat

cambridge

Cambridge uluslararası müfredatı, eğitim için evrensel bir standart belirler ve dünya çapındaki seçkin üniversiteler ve elit firmalar tarafından tanınır. Müfredat; esnek, gelişimi destekleyen ve ilham verici, kültürel açıdan çeşitli ve işleniş açısından uluslararası değer taşımaktadır. Cambridge eğitiminde öğrenciler, bilinçli bir merak ve öğrenme için kalıcı bir tutku geliştirir. Ayrıca üniversitede ve gelecekteki kariyer basamaklarındaki başarılar için ihtiyaç duydukları temel becerileri kazanırlar.

Uluslararası Müfredat Nedir?

• Sayısı 160’ı geçen ülkede 10.000’den fazla okul, Cambridge uluslararası müfredatını takip etmektedir.
  • Müfredat; felsefe ve yaklaşım açısından uluslararasıdır.
  • Cambridge eğitiminde öğrenciler, dünya çapında kabul edilen ve tanınan uluslararası beceriler için eğitim alırlar.
  • Cambridge okulları arasında geçiş yapan Cambridge öğrencileri, aynı müfredatı izleyerek eğitimlerine farklı ülkelerde de devam edebilirler.

İlköğretimden ortaöğretime ve üniversite öncesi yıllara kadar Cambridge eğitimi dört aşamada sorunsuz bir şekilde ilerler. Her aşama (Cambridge Primary , Cambridge Lower Secondary , Cambridge Upper Secondary ve Cambridge Advanced) öğrencilerin bir öncekinden gelişimlerini temel alır ve üzerine bir çok nitelikli eğitim koyarak ilerler. Benzer şekilde her müfredat, öğrencilerin daha iyi çalışmasına yardımcı olmak için önceki eğitimleri temel alan bir ‘spiral’ yaklaşımı benimser. Müfredat, uzmanların uluslararası araştırmalarından ve okullarla istişarelerden alınan her konu alanındaki en güncel bilgileri içerir.

Bilgi, Anlayış ve Üst Düzey Düşünme Becerileri

Cambridge programları, konulara derinlemesine hâkim olma özelliğini; üst düzey eğitim ve kariyer geliştirme becerileriyle birleştirir. Derin konu bilgisine ve öğrencilerin bir konunun farklı yönleri arasında bağlantı kurmasına yardımcı olan kavramsal anlayışa ve disiplinler arası düşünmeye değer verir. Ayrıca öğrencileri, problem çözme, eleştirel düşünme, bağımsız araştırma, işbirliği ve argüman sunma gibi üst düzey düşünme becerilerini geliştirmeye teşvik eder. Bunlar, bir ömür boyu sürecek ve öğrencileri gelecekteki yaşamlarına hazırlayacak sürdürülebilir becerilerdir ve bu beceriler, öğrenme alışkanlığını zevkli ve ödüllendirici hale getirir.

Okullar ve Öğrenciler için Seçim ve Esneklik

Cambridge eğitimi, Cambridge uluslararası müfredatını kendi kültürlerine, değerlerine ve öğrencilerinin ihtiyaçlarına göre düzenler. Cambridge IGCSE ve Cambridge O Düzeyinde 70’in üzerinde konu ve Cambridge International AS & A Düzeyinde 55’in üzerinde konu işlenmektedir.

Bu içerik faydalı mı?
EvetHayır

1 Yorum. Yeni Yorum

• Oğlumuz Almanyada cambridge eğitimini ilkokul ve ortaokulda tamamlayıp lisede Türkiyeye taşındıktan cambridge ile devam ediyor. Cambridge sitesinde listeden baktığımızda Gökkuşağı ile karşılaşmıştık. Uluslararası eğitim almak isteyen ve gelecekte dünya ile uyumlu olmak için uluslararası programları destekliyorum.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
You need to agree with the terms to proceed