BİLİŞİM VE KODLAMA

Teknolojinin her geçen gün değişmesi ve dönüşmesi ile dünyanın alt yapı ve bilişim alanında donanımlı nesillere de ihtiyacı sürekli artıyor. Bir süredir geleceğin daimî mesleklerinin içinde de olan Bilişim ve Kodlama, ivmesini hiç düşürmeden herkesin öğrenmesi gereken, her meslekte kullanılmaya başlanan bir alan halinde. Pek çok ülkede kodlama yeni okuma-yazma becerisi olarak kabul ediliyor. Gökkuşağı Koleji öğrencileri de bu beceriyi sistematik olarak öğreniyor, dünyaya ışık oluyor.

BİLİŞİM VE KODLAMA

Kodlama

Kodlama, öğrencilerin analitik ve sistematik düşünebilme yetisini geliştiren ve ileri düzey programlama öğrenebilmeleri için alt yapı oluşturan bir alandır. Gökkuşağı Koleji’de geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek ve yazılım konusunda da bilgi sahibi olan bir nesil açığa çıkartmak kodlama eğitimine yoğunlaşır.

Kodlama bilgisine sahip olan öğrenciler 21.yy becerilerini geliştiriyor ve karşılaştığı herhangi bir probleme sistematik yaklaşabilmeyi öğreniyor.