Uluslararası Eğitim

Uluslararası Eğitim Nedir?

Dünyada geçerliliği olan özel bir uluslararası müfredattan oluşmaktadır. Kodlama, STEM, yabancı dil ve sosyal yeteneklerin gelişimi gibi normal müfredat derslerinin yanı sıra ayrı olarak dünya çapında geçerliliği olan bir eğitim anlamına gelir. Ülkemizde uluslararası okullar, öğrencilerine uluslararası geçerliliğe sahip diploma verme hakkına sahip olan okullardır.

cambridge-slider-ozellikler-min

Uluslarası Eğitim Veren Okullar Ne Fayda Sağlar?

• Bütün ebeveynler çocuklarının iyi bir eğitim almasını ister. İyi bir eğitim genel anlamda insani değerler, matematik, sözel ve yabancı dil derslerinin birleşimidir. Faydalı ve etkin bir yabancı dil eğitimi veren okul bulmak zordur ve genellikle uluslararası okullar hariç her okulda etkili bir yabancı dil eğitimi yoktur. International school, yabancı öğrencilere uygun formatta müfredata sahiptir. Bu nedenle uluslararası eğitim çok etkili yabancı dil eğitimini içerir.
  • Uluslararası eğitim, aslında uluslararası bir okulun verdiği ekonomik olarak uygun bir eğitimdir. Uluslararası okullar, bir öğrencinin yurtdışında okumasından daha ekonomiktir çünkü international education okullarının müfredatları yurtdışındaki okul müfredatlarının aynısıdır.
  • Uluslararası eğitim dünya çapında geçerliliğe sahiptir. Bu nedenle diploması da uluslararası diploma olarak kabul edilmektedir. Bu eğitimi veren okulların müfredatı dünya geneli ile aynıdır ve bu müfredat sonucu mezun olan öğrencilerine verdiği diploma da dünya genelinde geçerli olur. Uluslarası bakalorya veren okullar uluslararası eğitim müfredatına sahip olmak zorundadır.
  • International education kodlama ve programlama, müzik, edebiyat, spor ve tarih gibi dünyanın sosyo-kültürel değerlerini de içeren bir eğitim programından oluşur. En önemlisi, Gökkuşağı Koleji gibi bazı uluslararası okullarının öğrencileri STEM eğitimi alma şansına sahiptir.

Neden Gökkuşağı International School?

Neden Gökkuşağı Uluslararası Okulu?

Gökkuşağı Koleji Türkiye’deki seçkin uluslararası okuldan biridir. Gökkuşağı Koleji, öğrencilerine dünya çapında geçerliliği olan uluslararası bir eğitim vermek için yasal bir hakka sahiptir.

Gökkuşağı Koleji iki önemli eğitim programını vermeye hak kazanmıştır:

• Cambridge International Examination
  • IB Diploma Programı

IB veya diğer adı Uluslararası Bakalorya Programı IBO tarafından kabul edilmiştir ve uluslararası geçerliliği vardır. Öte yandan Gökkuşağı Uluslararası Okulu, Cambridge Uluslararası Okulu olarak kabul edilmekte ve öğrencilere Cambridge Assessment International Education vermektedir. IB Diploma ve Cambridge International Examiantion programları sayesinde Gökkuşağı International School, uluslararası bakalorya veren okullar arasına girmeye hak kazanmıştır.

Gökkuşağı International School, kendi ülkesinin değerlerini ve international education gereksinimlerini birleştirerek en iyi uluslararası eğitimi sunmaktadır. Gökkuşağı Koleji’nde öğrenci merkezli ve dengeli bir uluslararası eğitim vardır. Bu da, her öğrencinin ihtiyaçlarını ve kişisel özelliklerini göz ardı etmeden uluslararası eğitim müfredatının temellerini izlediğimiz anlamına gelmektedir. Bu nedenle, iyi bir uluslararası eğitim bulmak ve öğrenci odaklı bir eğitim anlayışıyla tanışmak istiyorsanız Gökkuşağı International School sizin için doğru yer olacaktır.