Uluslararası Bakalorya

Uluslararası Bakalorya Nedir?

Uluslararası Bakalorya dünyada kabul görmüş en önemli eğitim programlarından biridir. Gökkuşağı Koleji Uluslararası Diploma Programı uygulamaya hak kazanan Türkiye’deki seçkin uluslararası okullardan biridir.

Bakalorya Organizasyonu (IBO) Cenevre, İsviçre merkezlidir ve 1960 yılında kurulmuştur. Bu organizasyonun Lahey, New York, Buenos Aires, Singapur’da ofisleri vardır. IBO tarafından hayata geçirilen International Baccalaureate Programı dünya çapında geçerliliği olan ve bir çok okul tarafından kabul edilen bir program haline gelmiştir.

IB Programı, 16-19 yaşlarındaki öğrenciler için kapsamlı, iki yıllık bir programdır. Yüksek motivasyonlu lise öğrencileri uluslararası geçerliliği olan IB diplomalarını alırlar. Ülkemizde IB öğrencileri mezun olduklarında International Baccalaureate Diploması ile beraber bir de MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) diplomasına sahip olurlar. Türkiye’de Uluslararası bakalorya İstanbul ve Ankara illerindeki sayılı okullarda bulunmaktadır.

uluslararasi-bakalorya

Uluslararası Bakalorya Okulları Nasıl Bir Eğitim Verir?

Uluslararası Bakalorya müfredatı IB programı öğrencilerine özel olarak hazırlanmış ve dünya çapında geçerliliği olan bir ders müfredatıdır. IB programının öğrencileri bu müfredat ile Uluslararası Bakalorya Programının tüm önemini ve amacını kavrayabilirler. IB Okulları olarak geçen okullar verdikleri bu müfredat ile öğrencilerine aşağıdaki değerleri kazandırırlar:

• etkin çalışma yöntemleri ve teknikleri
  • araştırma becerileri
  • yazma yeteneği; hem kendi dillerinde hem de yabancı dillerde kolayca makale, deneme ve metin yazımı
  • bağımsız ve eleştirel düşünme becerileri
  • sorumluluk duygusu

Uluslararası Bakalorya Programı öğrencileri farklı yabancı dilleri ana dilleri kadar iyi kullanma beceresine sahip olur ve bu dillerin edebiyatlarını ve kültürlerini özümseyerek bir dünya vatandaşı haline gelir. IB programı müfredatında tüm bunlara ek olarak ; kimya, biyoloji, psikoloji, fizik, matematik ve işletme yönetimi alanında klasik bir müfredat da uygular. Öte yandan, öğrenciler yaratıcılık, aksiyon ve hizmet çalışmaları için 150 saatlerini ayırırlar.

Uluslararası Bakalorya Diploması Avantajları Nelerdir?

• IB Diploma Programı, öğrencileri kendi dil ve kültürlerine dayalı uluslararası bir bakış açısı yaratmaya teşvik eder.
  • International Baccalaureate Programı öğrencileri için tüm dünyadaki üniversitelere uygun, nitelikli bir altyapı oluşturur.
  • Öğrencinin tüm gelişimini fiziksel, zihinsel, duygusal ve ahlaki olarak destekler.
  • International Baccalaureate Schools mezunları;  Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve daha birçok çeşit Avrupa ülkelerindeki üniversitelere girerken farklı ayrıcalıklar kazanırlar. 100’den fazla ülkede, bin binden fazla üniversite International Baccalaureate Diplomasını kabul etmektedir. Ayrıca, Türkiye’de ve dünyada birçok özel üniversitede burs olanakları kazandırmaktadır.
  • IB mezunları, eğitimleri sonucunda üniversite ve iş hayatlarındaki başarıları ile ayırt edileceklerdir.
  • Uluslararası Bakalorya Diploması, bir yüksek öğrenim öğrencisi olmanın altyapısını ve mezunun hayatın farklı yönlerinde farklı başarılar yakalamasını sağlar ve öğrencilerin uluslararası anlayışını geliştirir.

Gökkuşağı Uluslararası Okulu bir International Baccalaureate Okulu’dur ve öğrencilerin başarılı bir üniversite hayatı için uluslararası bir eğitim sistemi ike diploma akreditasyonuna sahiptir. International Baccalaureate Beylikdüzü Gökkuşağı Koleji ve International Baccalaureate Bahçeşehir Gökkuşağı Koleji olarak başarılı bir üniversite hayatı bekleyen tüm öğrencileri kampüslerimize bekliyoruz.