Bursluluk Sınavı Nasıl Yapılır?

Bursluluk sınavı genellikle öğrencilerin okullarına devam etmelerini sağlamak için ödenebilecekleri bursların dağıtılması için yapılır. Sınavlar genellikle okul düzeyine göre değişebilir ancak genellikle öğrencilerin akademik başarılarını ölçen testler, yazılı sınavlar ve mülakatlar içerebilir. Başvurular genellikle okulların veya burs veren kurumların internet sitelerinde yapılır ve gerekli belgeler ve başvuru formları eklenmelidir. Sınavlar genellikle okul dönemi başlamadan önce yapılır ve sonuçlar genellikle birkaç hafta içinde duyurulur. Sınavlar genellikle yerli veya yabancı dil becerileri, matematik, fen veya sosyal bilimler gibi farklı alanlara odaklanabilir.

Bursluluk sınavı için gereken belgeler nelerdir?

Bursluluk sınavı için gerekli belgeler, burs veren kurum veya okul tarafından belirlenebilir ancak genellikle aşağıdakiler gibi belgeler istenebilir:

1. Kimlik belgesi: Nüfus cüzdanı veya pasaport gibi kimlik belgeleri istenebilir.
  2. Okul belgeleri: Öğrencinin son okul transkriptleri, diplomaları veya mezuniyet belgeleri gibi belgeler istenebilir.
  3. Başvuru formu: Burs veren kurum veya okulun internet sitesinden indirilen ve doldurulmuş başvuru formu gerekebilir.
  4. Özgeçmiş: Öğrencinin okul veya iş deneyimleri ile ilgili bilgiler içeren bir özgeçmiş gerekebilir.
  5. Referans mektupları: Burs veren kurum veya okul öğrencinin akademik veya kişisel başarılarının referansı olarak mektuplar isteyebilir.
  6. Finansal durum belgesi: Burs veren kurum veya okul öğrencinin ailesinin finansal durumunu değerlendirmek için belgeler isteyebilir.

Bu belgeler arasında farklılıklar olabileceği için, burs veren kurum veya okulun internet sitesinde belirtilen belgelerle ilgili daha fazla bilgiye bakmalısınız.

Bursluluk sınavı için hangi bilgiler gereklidir?

Bursluluk sınavı için gerekli bilgiler, burs veren kurum veya okul tarafından belirlenebilir ancak genellikle aşağıdakiler gibi bilgiler istenebilir:

1. Akademik bilgiler: Öğrencinin okul notları, transkriptleri, mezuniyet belgeleri gibi bilgiler, burs veren kurum veya okul tarafından değerlendirilir. Öğrencilerin genel olarak hangi derslerde ne kadar başarılı oldukları önemlidir.
  2. Dil bilgisi: Öğrencilerin yerli veya yabancı dil bilgileri sınavda ölçülür. Öğrencilerin okullarının yabancı dil olarak kullandıkları dil bilmeleri gerekir.
  3. Matematik: Öğrencilerin matematik bilgileri sınavda ölçülür. Öğrencilerin okullarının matematik derslerinde ne kadar başarılı oldukları önemlidir.
  4. Fen bilimleri: Öğrencilerin fen bilimleri bilgileri sınavda ölçülür. Öğrencilerin okullarının fizik, kimya veya biyoloji derslerinde ne kadar başarılı oldukları önemlidir.
  5. Sosyal bilimler: Öğrencilerin sosyal bilimler bilgileri sınavda ölçülür. Öğrencilerin okullarının tarih, coğrafya veya sosyoloji gibi derslerinde ne kadar başarılı oldukları önemlidir.
  6. Kişisel bilgiler: Burs veren kurum veya okul öğrencinin kişisel bilgilerini değerlendirmek için sınavda sorular yöneltiyor. Örneğin öğrencinin okul veya iş deneyimleri, sosyal aktiviteler, liderlik yetenekleri veya öğrencinin ailesinin finansal durumu gibi bilgiler önemlidir.

Bu bilgiler arasında farklılıklar olabileceği için, burs veren kurum veya okulun internet sitesinde belirtilen bilgilerle ilgili daha fazla bilgiye bakmalısınız.

Sınav Başvuru Formu

Okula Kabul Sınavı’nda yerinizi almak için aşağıdaki formu doldurarak kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Sınav Başvuru Formu

Okula Kabul Sinavi Form Banner Mobil 1

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ OKULA KABUL SINAVI ŞARTLARI

Sınav Tarihi: 11 Şubat 2023
  • Sınava ilkokul 4. Sınıf, ortaokul 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri katılabilecektir.
  • Gökkuşağı Koleji’nin 6 kampüsünde de sınav yapılacaktır.
  • Sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve İngilizce olmak üzere 5 branştan sorular sorulacaktır. Her branştan 15 soru olmak üzere toplamda 75 soru sorulacaktır.
  • Sınav, ilk dönem konuları kapsayacaktır.
  • Değerlendirme 500 puan üzerinden yapılacaktır.
  • Değerlendirme sırasında öğrencilerin puan veya sıralamasında eşitlik olması durumunda doğum tarihi küçük olan öğrenci burs almaya hak kazanacaktır. Doğum tarihlerinin de eşit olması durumunda noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır.
  • Sınav sonuç karnesi, velilere öğrencilerin sınava girmiş olduğu kampüste verilecektir.
  • Öğrenci, aldığı puan üzerinden sınava girdiği okuldan burs alabilecektir.
  • Burs, 2023-2024 eğitim yılından itibaren ortaokul tamamlanana kadar geçerli olacaktır.
  • Öğrencinin okuldan ayrılması, devamsızlık durumu ve disiplin cezası alması durumda burs hakkı ortadan kalkacaktır.
  • Sınava katılım ücretsizdir.
  • Öğrencinin velisi okula gelerek veya gokkusagi.k12.tr üzerinden sınava başvuru yapabilir.
  • Sonuçlar 20 Şubat 2023 tarihinde açıklanacaktır.
bursluluk

Okula Kabul Sınavı

Öğrencilere, dünyanın en seçkin uluslararası eğitim programları ile yüksek standartlarda eğitim görmeleri için burs imkânı sunuyoruz.

Burs almaya hak kazanan öğrencilerimiz ise Gökkuşağı Koleji’ndeki ilk yıllarından itibaren kişisel gelişim ve kariyer odaklı bir dünyaya ilk adımı atıyor.

Yaratıcı, aktif, donanımlı ve birikimli şekilde hayata Gökkuşağı Koleji’nde hazırlanan öğrenciler, geleceğin özgüvenli nesilleri olarak yetişiyor.

Sen de geleceğin lider bireyleri arasındaki yerini al.

özel okul kolej uluslararası okul international school