IB PYP İlkokul Programı

ib-pyp-2
ib-pyp-3
ib-pyp-4

PYP aday okulu olan Gökkuşağı Koleji’nde İlk Yıllar Programı; birçok ulusal eğitim sisteminde yer alan, tüm insanlığın ve paylaştığımızın gezegenin farkında olarak daha iyi ve huzurlu bir dünya oluşturmaya yardımcı olan uluslararası bilince sahip insanlar yetiştiren eğitim programıdır. 3-12 yaş arasındaki çocuklar için anlamlı, ilgi çekici, güvenli öğrenme ortamını sağlayan bir öğretim sistemi ile yürütülür.

PYP’de erken yaşlardaki tecrübelerin, gelecekteki bütün öğrenmelerin temelini oluşturduğu kabul edilir.

PYP, bilginin tek başına yeterli olmadığı bir programdır. Bu nedenle okullarımızda, bilgi ile birlikte olması gereken kavram, beceri ve tutumların da geliştirilmesi hedeflenir. Evrensel değerler tüm dersler için olması gereken araçlardır.

Uluslararası bilince sahip insan ise IB öğrenen profilindeki özellikleri gösteren insandır.

Gökkuşağı Okulları olarak, dünyanın en seçkin eğitim organizasyonlarından biri olan uluslararası Bakalorya Organizasyonu IB0’nun PYP İlk Yıllar Programı ile araştıran-sorgulayan, bilgili, düşünen, iletişim kuran, ilkeli, açık görüşlü, duyarlı, riski göze alan, dengeli ve dönüşümlü düşünen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Bahçelievler Gökkuşağı İlkokulu 1 Eylül 2014, Bahçeşehir Gökkuşağı İlkokulu 1 Eylül 2015 ve Ümraniye Gökkuşağı İlkokulu 1 Eylül 2014 tarihlerinde Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun (PYP-Primary Years Programme) İlk Yıllar Programı’nda aday okul olarak kabul edilmiştir. Gökkuşağı Okulları, bu sorumluluk ile uluslararası bir okul olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Bahçeşehir Gökkuşağı İlkokulu PYP Tanıtım ve Politika Belgeleri

PYP Handbooks and Policy Documents of Bahçeşehir Gökkuşağı Primary School