IB Okulları

IB (International Baccalaureate) uluslararası bakalorya olarak da bilenen bir eğitim programıdır. IB Okulu öğrencilerini üniversite ve üniversite sonrası yaşama bütünüyle hazırlayan akademik olarak dengeleyeci bir programdır. Bu uluslararası bakalorya programı dünya çapında birçok önemli üniversite tarafında kabul gören ve birçok lise tarafından uygulanan bir akademik müfredatı içerir.

International Baccalaureate programını uygulayan okullar IB okulu olarak bilinir. IB okulları listesinde bulunan tüm eğitim kurumları aynı eğitim programını vermektedir. Bu program İsviçre Cenevre’de bulunan International Baccalaureate Organisation IBO tarafından onaylanmış ve dünya çapında tüm IB Okullarında uygulanan ortak bir programdır. Gökkuşağı Koleji’de IB Okulları’dan biridir.

uluslararasi-bakalorya

IB Okulu Nedir?

IB okulu ne demek sorusu birçok ebeveyn tarafından araştırılan ve merak edilen bir sorudur. Dünya okulu ya da diğer adıyla IB okulları, 2400’ü aşkın dünya çapında üniversitede geçerliliği bulunan International Baccalaureate Diploma yani Uluslararası Bakalorya Diploması veren eğitim kurumlarıdır.

IB Okulları mezunu öğrenciler bu uluslarası diploma ile dünya çapında birçok üniversiteye kolaylıkla girebilmektedir. IB okulu mezunları IB Diploma Programı (IB Diploma) yanı sıra MEB tarafından verilen lise diplomasına da sahip olurlar. Bu iki diploma ile uluslararası üniversitelere geçiş süreçlerinde öncelik kazanırlar.

IB Okulları Farkı Nedir?

IB Okulları, diğer okullardan farklı olarak öğrencilerini üniversite dönemine akademik olarak dengeli bir müfredatla hazırlar. Üniversiteye hazırlık için temel müfredat derslerinin yanısıra sanat, kültür, müzik gibi sosyal aktivitelerini geliştirecek ve üniversite sonrası yaşamları başta olmak üzere tüm hayatları boyunca onları pozitif olarak etikeleyecek birçok yeteneğe yönelik de eğitimler sağlamaktadır. Böylece öğrenciler sadece temel derslerle değil aynı zamanda kültürel olarak da hayata önde başlayacaklardır.

IB Okullarında Dil Eğitimi

IB Okulları’nın uluslararası geçerliliğe sahip International Baccaleaureate diplomasının geçerliliğinin bu kadar yüksek olmasının en önemli sebebi de, bu diplomaya sahip öğrencilerin yabancı dil alanında ileri seviyede olmalıdır. IB Okullarında eğitim almış öğrenciler özellik İngilizce makale, deneme ve düzyazıları en az kendi dillerinde olduğu kadar iyi bir derecede yazabilirler.

Dünya çapında genel geçerlilik sahibi olan uluslarası bakalorya diplomasına hazırlık için dünyadaki farklı kültürlerden farklı bilgiler de öğrencilere aktarılır. Dolayısıyla bir IB Okulu mezunu her zaman geniş perspektife sahip, empati yeteneği gelişmiş ve dünyanın birçok ülkesinde kolaylıkla yaşayabilecek konumda olur. Bu nedenle İngiltere, Fransa, Amerika gibi birden fazla ülkede 2.400’ü aşkın üniversite IB Okulları mezunu öğrencileri kabul eder.

IB Okulları Eğitim

Tüm bunların yanısıra IB Okulları “Dürüstlük İlkesi” esas alınarak geliştirilmiş bir akademik ve sosyal eğitime sahiptir. Bu ilke sayesinde IB Schools mezunu öğrencilerde gelişen en büyük ve en faydalı ortak özellikler arasında yaratıcılık, çok yönlülük, araştırma sevgisi, sorumluluk bilinci ve dürüstlük vardır. IB okulu mezunları akademik olduğu kadar kültürel ve sosyal açıdan da gelişmiş okur yazarlar olarak anılır.

Türkiye’de IB Okulları

Türkiye’de IB Okulları İstanbul ve Ankara illerimizde bulunan ve dünya çapında geçerliliği olan uluslarası bakalorya veren okullardır. IB dünya okulu mezunu öğrencileri yetiştirmek için Gökkuşağı Koleji olarak biz de bu akademik programı uygulamaya hak kazandık. Dünyadaki IB Okulları kategorisindeki sayılı okullardan biri olarak kabul ediliyoruz.

IB (Uluslararası Bakalorya) Programlarındaki Statümüzü İnceleyin

Gökkuşağı Koleji, IB (Uluslararası Bakalorya) Dünya Okulu olarak dünyanın seçkin okulları arasında yerini aldı. Okulumuzun IB profilini incelemek için tıklayın.