BAHÇELİEVLER KODU : 049978

THE DUKE OF EDİNBURGH’S INTERNATİONAL AWARD

The Duke of Edinburgh’s International Award (Edinburgh Dükü Uluslararası Ödül) 14-24 yaş arasındaki gençlerin katılabileceği, onların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen gönüllülük esasına dayalı bir gençlik programıdır.

THE DUKE OF EDİNBURGH’S INTERNATİONAL AWARD

The Duke of Edinburgh’s International Award  (Edinburgh Dükü Uluslararası Ödül) 14-24 yaş arasındaki gençlerin katılabileceği, onların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen gönüllülük esasına dayalı bir gençlik programıdır.

The Duke of Edinburgh’s International Award

130’dan fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteren, çocuklara büyük hayaller kurmaları, başarılarını kutlamaları ve dünyalarında bir fark yaratmaları için ilham vermeye yardımcı olan küresel bir yaygın eğitim çerçevesidir.

1,3 milyon katılımcının bir kısmı okullar, gençlik örgütleri ve sınav kurullarıdır. Yüz binlerce genç odaklı insanın benzersiz ödül programıdır.

Etkinlik, fiziksel rekreasyon, gönüllü hizmet ve beceri geliştirmeden oluşan dört bölüme odaklanır.

BECERİ GELİŞTİRME

Gençlerin yeteneklerini ve yeni ilgi alanlarının keşfetmelerini sağlayarak, bir faaliyete azimle devam etmeyi öğretmek ve takip ettikleri faaliyet ile ilgili derinlemesine bilgi kazandırmayı amaçlar.

TOPLUMSAL HİZMET

Toplumda bireylerin birbirlerine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, gönüllü yardımın önemi göstermeyi ve gençleri insanlara ve topluma sosyal hizmette bulunmaya özendirmeyi amaçlar.

FİZİKSEL GELİŞİM

Birbirini devamı olan IB uluslararası eğitimi, 3-19 yaş arasındaki bireyler için tasarlanmış akademik ve kişisel özen gerektiren bir programdır. Öğrencileri, derslerinde, çalışmalarında ve kişisel gelişimlerinde üstün kılmak için zorlar. Empati ve coşku yoluyla yaşam boyu öğrenmeyi teşvik ederek sorgulama ve keşifle ilham vermeyi amaçlar. IB, iyimserlikle ve açık-fikirlilikle zorlukların üstesinden gelen, kendi kimliklerinden emin, etik kararlar veren, insanlığın ortak değerlerine önem veren ve öğrendiğini gerçek dünyada, karmaşık ve önceden kestirilemeyen durumlarda uygulamaya hazır karaktere sahip, çok yönlü öğrenciler yetiştirmek için okullara yardım etmenin çabasındadır. IB, güçlü bir vizyonu paylaşan yüksek nitelikli uluslararası eğitim programları sunar.

Öğrenen profilinde tanımlanan değerlerle yol alan IB eğitimi:

• Öğrenenlere odaklanır: IB’nin öğrenci-merkezli programları, sağlıklı ilişkileri, ahlaki sorumluluğu ve zorluklara kişisel meydan okuyuşu teşvik eder,
  • Öğretme ve öğrenmeye karşı etkili yaklaşımlar geliştirir: IB programları, öğrencilerin hem akademik hem de kişisel başarıları için ihtiyaç duydukları tutum ve becerileri geliştirmelerine yardım eder,
  • Küresel bağlam içinde çalışır: IB programları dilleri ve kültürleri anlamayı artırır ve küresel öneme sahip fikir ve sorunları irdeler
  • Anlamlı ders içeriklerini irdeler: IB diploma programları, kapsamlı ve dengeli, kavramsal ve birbiri ile bağlantılı bir müfredat sunar.
  • IB öğrenenleri; araştıran-sorgulayan, bilgili, düşünen, iletişim kuran, ilkeli, açık görüşlü, duyarlı, risk alan, dengeli ve dönüşümlü düşünen bireyler olmaya çaba gösterir. Bu nitelikler, entelektüel gelişimin ve akademik başarının ötesine geçen insani yeterliliklerin ve sorumlulukların geniş çaplı bir dizinini temsil eder.
ÇEVREYİ ve DOĞAYI TANIMA

Gençlerin özgüven duygularını arttırarak, takım çalışması ve iş birliği becerisi kazandırmayı; ayrıca macera ve keşif ruhunu geliştirerek çevreye ve doğaya saygı duymayı öğretmeyi amaçlamaktadır.