Değerler Eğitimi

Gökkuşağı Eğitim Kurumları olarak, milli, manevi ve evrensel değerlerimizi yaşatmayı ve öğrencilerimizi hem değerlerine bağlı hem de dünya insanı olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu noktada, değerler eğitimi çalışmalarımızı ulusal ve uluslararası programlarımızda önemli bir yere konumlandırıyoruz. PYP (Primary Years Program) / İlk Yıllar Programı ile entegre ederek, değerlerin benimsemesinin öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağladığına inanıyoruz.

Değerler eğitimi çalışmalarımızı yürütürken, her PYP temamızda yer alan, öğrencilerimizde geliştirmeyi hedeflediğimiz öğrenen profili özellikleri (ilkeli, iletişim kuran, açık görüşlü, duyarlı, dengeli, dönüşümlü düşünen, riski göze alan, bilgili, düşünen, araştıran-sorgulayan) ile birlikte değerlerin eğitimini veriyor; çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz. Empati, saygı, adalet, sorumluluk, dürüstlük, sabır, dostluk, sevgi, özdenetim, yardımseverlik, vatanseverlik vb. bireyin ve toplumun yararına olacak evrensel değerleri çocuklarımıza kazandırarak PYP programımızın hedeflediği daha mutlu ve huzurlu bir dünya oluşturmayı amaçlıyoruz.