Matematik Olimpiyatları

PYP aday okulu olan Gökkuşağı Koleji’nde İlk Yıllar Programı; bir çok ulusal eğitim sisteminde yer alan, tüm insanlığın ve paylaştığımızın gezegenin farkında olarak daha iyi ve huzurlu bir dünya oluşturmaya yardımcı olan uluslararası bilince sahip insanlar yetiştiren eğitim programıdır. 3-12 yaş arasındaki çocuklar için anlamlı, ilgi çekici, güvenli öğrenme ortamını sağlayan bir öğretim sistemi ile yürütülür.

PYP’de erken yaşlardaki tecrübelerin, gelecekteki bütün öğrenmelerin temelini oluşturduğu kabul edilir.

PYP, bilginin tek başına yeterli olmadığı bir programdır. Bu nedenle okullarımızda, bilgi ile birlikte olması gereken kavram, beceri ve tutumların da geliştirilmesi hedeflenir. Evrensel değerler tüm dersler için olması gereken araçlardır.

Uluslararası Bilince Sahip İnsan İse IB Öğrenen Profilindeki Özellikleri Gösteren İnsandır

Gökkuşağı Okulları olarak, dünyanın en seçkin eğitim organizasyonlarından biri olan uluslararası Bakalorya Organizasyonu IB0’nun PYP İlkyıllar Programı ile araştıran-sorgulayan, bilgili, düşünen, iletişim kuran, ilkeli, açıkgörüşlü, duyarlı, riski göze alan, dengeli ve dönüşümlü düşünen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Bahçelievler Gökkuşağı İlkokulu ve Ümraniye Gökkuşağı İlkokulu, 1 Nisan 2014 tarihinde Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun (PYP-Primary Years Programme) İlk Yıllar Programı’nda aday okul olarak kabul edilmiştir. Gökkuşağı Okulları, bu sorumluluk ile uluslararası bir okul olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.