Lise

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ’NDE CAMBRIDGE INTERNATIONAL SCHOOL UNVANI

Dünyanın en prestijli lise diploma programları Cambridge IGCSE, Cambridge A Levels ve Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP) Gökkuşağı Koleji’nde. Cambridge Üniversitesi CIE departmanı ve IB tarafından denetlenen ve ölçme değerlendirmesi yapılan dünya standartlarında bir öğrenim yaklaşımını benimsiyoruz.

Lise

Gökkuşağı Koleji olarak dünyanın seçkin 3110 ve Türkiye’nin 44 IB Diploma Programı dünya okulundan bir tanesiyiz. Aynı zamanda dünyadaki 10,000 Cambridge okullarının da arasındayız.

Akademik mükemmeliyeti sunmak, her bir öğrencinin potansiyelini gerçekleştirmek, öğrencilerine hem bugün için geçerli olan hem de onları yarınlara hazırlayan kapsamlı bir eğitim vermek için çalışıyoruz.

Lise 1’den (9.sınıf) itibaren üniversite hazırlık çalışmaları kapsamında hafta içi iki gün etüt çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca talep eden öğrenciler için bireysel takviye programları uygulanmaktadır.

Her öğrencimiz için, yine Lise 1’den itibaren, özel olarak hazırlanan haftalık test takip çizelgeleri ile işledikleri konular üzerinde hedef soru sayılarına ulaşmaları sağlanmaktadır. Bu sayede işledikleri bir konuyla ilgili sınavda karşılaşabilecekleri tüm soru tiplerini tanımaları da sağlanmaktadır.

Üniversite hazırlık çalışmaları kapsamında, Lise 1’de işlenen konuların belirli aralıklarla soru çözümü yoluyla tekrarını sağlamak amacıyla her ay bir deneme sınavı uygulanmaktadır. Lise 4 (12.sınıf) öğrencilerimiz için deneme sınavı sayısı 25’e çıkmaktadır. Ayrıca yıl içerisinde motivasyon amacıyla üniversite gezileri gerçekleştirilmekte, lise son sınıf öğrencilerimizin sınav tecrübesi kazanmaları için de bir deneme sınavı, üniversite ortamında yapılmaktadır. Aynı gün üniversite hocaları ile tanışma ve örnek derse katılma imkanı sağlanmaktadır.

Uygulanan deneme sınavı sonuçları analiz edilerek öğrencilerin ihtiyaçları belirlenip yapılan çalışmalarla eksiklerin giderilmesi sağlanmaktadır.

Cambridge Üniversitesi’nin sınavlar departmanı Cambridge English Language Assessment bölümünün tüm dünyada yaptığı İngilizce Starters, Movers, Flyers, KET, PET ve FCE sınavlarında her yıl 200’e yakın öğrencimiz başarı sertifikası almaktadır.

Yabancı dil seviyemizi uluslararası standartlarda ölçüyor ve öğrencilerimizi yüksek düzeyde yabancı dil seviyesine ulaştırdığımızı kanıtlıyoruz.

Onaylı Edexcel sınav merkezi olan okulumuz, 2014 yılında Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiği İngilizce, İngilizce Matematik ve İngilizce Fen sınavları ile başarılar elde etmeye devam ediyor.

ÖZEL GÖKKUŞAĞI LİSESİ AKADEMİK ÇALIŞMALARIMIZ

• Sınavlara hazırlanan öğrencilere birebir öğrenci koçluğu.

• Uluslararası projelerde, yarışmalarda görev alma imkanı.

• Kişisel gelişim dersleri ile bireysel farkındalık yaratma.

• Projeler kapsamında sosyal sorumluluk çalışmaları.

• Öğrenci meclisi çalışmaları ile katılımcı yönetim.

• Sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif yönden gelişimi destekleyen kulüp çalışmaları, geziler, etkinlikler ve daha niceleri.