İnteraktif Bilim Sınıfı

interaktif-bilim-sinifi-kapak

İnteraktif Bilim Sınıfı, eğitim alanlarında sağlanabilecek en uç seviyedeki eğitim ortamıdır. Bu sınıfta öğrenciler çevresel ekran sistemi ile kendilerini bambaşka alanlarda bulurlar. Bir an uzayın derinliklerindeyken bir anda kendilerini yağmur ormanlarının içerisinde doğa harikalarını deneyimlerken bulabilirler.

Teknolojik

İnteraktif Bilim Sınıfı’nda bulunan Holografik ekrandaki sanal eğitimci sayesinde öğrenciler daha önce hiç görmedikleri bir şekilde konu anlatımlarıyla karşılaşır. Sonrasında 90 metrekarelik dev “Ekran Dda”nın içerisinde bambaşka dünyaları izleyebilirler. Kullanılan “Artırılmış Gerçeklik” teknolojisi ile öğrenciler “Sanal Giyinme Ekranı”nda kendilerini bulundukları ortama uygun kıyafetleri giyerken görebilir veya karşılarındaki sanal dünyaya bakarken kendilerini bir anda o dünyanın içerisinde görebilirler.

Multi Touch teknolojisi üzerine yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen yeni nesil Multi Touch algılama sistemleri, akranlarına karşı olağanüstü başarı sağlamıştır.

Touchmacs, yenilikçi bir teknolojiye sahip dokunmatik sistemdir. Geleneksel tüm dokunmatik ekranlardan farkı, tek noktada değil birçok noktada dokunmaya duyarlı olmasıdır. Sınırsız sayıda dokunmayı algılayabilmektedir. Bu sayede aynı ekranda birçok öğrencimiz çalışabilmektedir.

İnteraktif Bilim Sınıfı, sadece bir sanal dünya değil aynı zamanda bünyesindeki dokunmatik masalardaki bilgilendirici oyunlar sayesinde, öğrencileri eğlendirirken bilgilendirmeyi de sağlamaktadır.

İnteraktif Bilim Sınıfı, eğitim müfredatına bağlı sürekli değişen içeriği ile etkileşime dayalı bir eğitim sistemidir. Etkileşimli eğitim sistemi en kalıcı bilgiyi sağlamaktadır.