Fen Olimpiyatları

Hedefimiz

21. yüzyılda ülkemize NOBEL ÖDÜLÜ kazandıracak genç beyinleri yetiştirmektir.

Bilim Olimpiyatları Nedir?

Olimpiyat Çalışmaları, bilime yatkın öğrencilerin eğitildiği bir eğitim modelidir. Türkiye’yi güzel bir geleceğe taşıyacak, bilimsel düşünceye sahip nesil yetiştiren bir eğitim projesidir.

Amacımız

Öğrencilere bilimsel düşünmeyi öğretmek, onları ilgi ve beceri alanlarının

temel bilgileriyle donatmak, duygu ve düşünce dünyalarını da ihmal etmeden en güzel şekilde geleceğe hazırlamaktır.

Araştırmacı ruhlu, soran ve sorgulayan, çalışan, düşünen, üreten, paylaşan;

“Türkiye İçin Dünya İle Yarışan” ve ahlâklı bir nesil yetiştirmektir.

Fen ve Teknoloji branşında olimpiyat gruplarımız oluşturularak öğrencilerimizi TÜBİTAK ve diğer kuruluşlar tarafından düzenlenen olimpiyatlara, proje yarışmalarına hazırlanmaktadır. Olimpiyatlara katılmak isteyen öğrenciler, Fen Bilimleri sorularından hazırlanan sınava tabi tutularak seçilmektedir. Olimpiyat öğrencilerimiz, olimpiyat öğretmenlerimiz tarafından özel olarak çalıştırılmakta ve düzenlenen yarışmalar takip edilerek katılımları sağlanmaktadır.

GÖKKUŞAĞI İlköğretim Okulu 2008 – 2009 öğretim yılında açmış olduğu Robotik Kulübü ile öğrencilerine geleceğin vazgeçilmezleri arasına giren ve her türlü elektronik eşyada bulunan elektronik devrelerin görevleri ve kullanım alanları hakkında daha geniş bilgi vermek, teorikte bilmeleri ve pratikte uygulamaları için çalışmalarına başlamıştır. Okulumuz Robotik Kulübü çalışmaları, haftada 2 saat olarak verilecek ve eğitimin %85’i uygulama ile geçecektir.